Deze week is de audit van DNV geweest voor het Blik Op Werk keurmerk bij Arbeidsexpertise. Deze audit kijkt naar de prestaties en de tevredenheid over 2017.
Het innovatieproject "Speels Brein" moet leiden tot een voorlichtings- en doe-programma dat de neurocognitieve ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar met hersenletsel stimuleert. Helpt u mee?
Café Brein is er voor mensen met NAH (Niet aangeboren Hersenletsel), hun partners, kinderen, ouders, vrienden, zorgverleners en andere geïnteresseerden.
De fysiotherapeuten van locatie Weert van Libra gaan intensiever samenwerken met gespecialiseerde collega’s in de regio. Een goede kennis van elkaars specialisaties zorgt dat de patiënt na de revalidatie op de juiste plaats wordt doorbehandeld. Het netwerk zal daarna fungeren als platform waar vooral inhoudelijke kennis wordt uitgewisseld.
Hoe communiceer je met een kind dat niet kan praten? Via een speciaal communicatieprogramma wordt uitgezocht welk hulpmiddel past bij een kind met een communicatieprobleem. Dit kan van alles zijn, van speciale computers, gebarentaal tot plaatjes, zogenaamde picto’s.
Wilt u leren uw kind op een veilige en voor u, rug-vriendelijke manier te tillen? Geef u dan op voor de cursus Til Wijzer van Libra Revalidatie & Audiologie. Deze cursus is speciaal voor ouders van kinderen die in behandeling zijn bij Libra R&A.
Wil jij een nieuwe game voor rolstoelgebruikers testen?
Binnen het MyMoves project is door 2M Engineering en Fantasm, in samenwerking met het Ir. Otten Fieldlab, een serious game ontwikkeld: BLOOM. Het Ir. Otten Fieldlab zoekt personen voor het testen van de game.
De NAH-observatieklas in Tilburg voor de volgende stap
Soms lopen kinderen of jongeren vast in hun schoolloopbaan door ziekte of een ongeluk. Het leren in het gewone onderwijs lukt dan niet meer zoals ze gewend waren. Leerlingen die te maken krijgen met niet aangeboren hersenletsel kunnen voortaan in Tilburg terecht om te bepalen wat de onderwijsbelasting en onderwijsmogelijkheden zijn
Gespecialiseerde behandelaars van Libra houden jaarlijks het ziektebeeld van kinderen met een NMA in de gaten. Dit doen zij met een volledige revalidatiescreening waarbij metingen gedaan worden door zes disciplines. Door een vernieuwde werkwijze zijn de metingen voortaan minder belastend voor ouder en kind en is het resultaat sneller bekend. Daarnaast worden niet alleen de kinderen die poliklinisch gevolgd worden gemeten, maar ook NMA kinderen die op de Mytylschool zitten.