Direct naar inhoud

Libra komt in actie voor 3FM Serious Request!

In de week voor kerst (dinsdag 19 t/m donderdag 21 december 2023) gaan we taarten, cakes en andere zoete lekkernijen verkopen bij Libra R&A om geld in te zamelen voor het goede doel Stichting ALS Nederland, van 3FM Serious Request. Kom jij ook in actie voor ALS?

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. In de week voor kerst (17 t/m 24 december) betreden 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen door 24 uur per dag live radio te maken en platen te draaien tegen donaties. Jenna van der Aa en André Drenth nemen het initiatief om vanuit Libra ook in actie te komen. Doe jij mee?

Kom ook in actie

Dinsdag 19 t/m vrijdag 22 december van 10:00-14:00 uur gaan we taarten verkopen bij Libra op locatie Blixembosch. Wil je ook in actie komen voor ALS? Graag!

  • Wil je een taart, cake of een andere zoete lekkernij kopen? Doe dat dan tijdens de verkoopdagen dinsdag 19 t/m donderdag 21 december van 10:00 -14:00 uur bij Libra locatie Blixembosch.
  • Wil je doneren? Ga naar de actiepagina: Libra Revalidatie samen tegen ALS | NPO 3FM 

Over ALS

ALS, een verschrikkelijke ziekte, maar een inspirerende doelgroep om mee te werken. Jenna van der Aa, maatschappelijk werker en André Drenth, ergotherapeut, van het ALS-team van Libra locatie Blixembosch zetten zich samen met het team in voor mensen met ALS en aanverwanten ziekten PSMA en PLS. In de week voor kerst komen het team in actie voor Stichting ALS Nederland, het goede doel van 3FM Serious Request 2023

Jenna en André: “We kunnen mensen niet beter maken, maar met onze inzet maken we het hopelijk wel wat dragelijker. ALS is een continue achteruitgang en inlevering van mogelijkheden en functies, die de persoon en zijn omgeving diep raken. Het heeft een gigantische impact op eenieder. Dit maakt dat we continue zoekende zijn naar de juiste manier van handelen in combinatie met de persoon, de handeling en de omgeving. Ondanks de snelle progressie van ALS is het belangrijk om oog te hebben voor de persoon en om de belangrijke activiteiten zo lang mogelijk uitvoerbaar te laten zijn, op elk deelgebied van het leven.”

Jenna: “Als maatschappelijk werker help ik mensen en hun naasten leren om te gaan met de verliezen die zij lijden en alle bijkomende beperkingen, die soms zo snel opstapelen dat het niet meer te bolwerken is. Het geeft mij voldoening dat mensen, maar ook partners, kinderen en andere familieleden en vrienden hun verhaal bij me kwijt willen. Al is het maar om even te kunnen ventileren. Ook ondersteun ik hen op praktisch gebied, onder andere door hen uitleg te geven over zorg en te helpen deze in te richten voor nu en in de toekomst.”

André: “Ook het regelen van aanpassingen is van zeer groot belang, om de last van de beperkingen zo veel mogelijk te beperken. Dit proces begeleid ik als ergotherapeut. Hierbij kan ik gebruik maken van de mogelijkheden van de persoon en de activiteit, maar ook door de inzet van hulpmiddelen om het handelen zo goed mogelijk uit te laten voeren. Deze praktische ondersteuning geeft mensen vaak weer wat rust en ruimte. Hun dankbaarheid en opluchting maakt dat ik graag een tandje extra bijzet.”

Jenna en André: “Vanuit onze passie en vanuit ons hart proberen we ons steentje bij te dragen. Dit zodat mensen de kostbare tijd die zij nog hebben met hun dierbaren zo waardevol mogelijk in kunnen vullen. De actie van Serious Request willen we dan ook niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en daarom vragen we jullie hulp!”

Met financiering voor de juiste hulpmiddelen zorgen we samen voor meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven voor mensen en hun naasten. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk onderzoek gedaan kan worden om deze ziekte een halt toe te roepen. Dat is waarom wij vinden dat er zoveel mogelijk geld opgehaald moet worden voor Serious Request, dat zich dit jaar inzet voor de strijd tegen ALS. Doe je ook mee?