Direct naar inhoud

Spelers Willem II stimuleren kinderen met een beperking tot sporten

Op woensdag 28 september gaan 65 kinderen en jongeren met een beperking sporten, samen met hun broertjes en zusjes tijdens de jaarlijkse Fit & Fun dag, op locatie Leijpark van Libra Revalidatie & Audiologie.

Tien spelers van de selectie van voetbalclub Willem II dagen hen uit tot deelname aan de clinics waaraan zij zelf ook deelnemen. Voordat de gezamenlijke warming up plaatsvindt kunnen de kinderen vooraf lekker lunchen samen met hun idolen.

De Libra Fit & Fun dag is een sportevenement waarop kinderen en jongeren met een beperking kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Plezier tijdens sporten en bewegen staat op deze dag voorop. Zij kunnen dit ervaren door deelname aan diverse sportclinics die het Sportcentrum van Libra R&A voor hen organiseert. De voetballers dagen hen uit om mee te doen of om samen te sporten. Het Libra Sportcentrum is voor veel kinderen een opstap naar een sportvereniging in de buurt. In de regio Tilburg zijn veel sportverenigingen die nog wel leden met een beperking kunnen gebruiken. 

Dat het een leuke middag wordt met veel enthousiaste deelnemers hoeft geen betoog.
Op het programma staat:

  • Rolstoelbasketbal vanuit HIGH FIVE
  • Hockey vanuit G-aaf-hockeyteam in Oisterwijk bij MHC Hoco
  • Zitvolleybal vanuit Volley Tilburg
  • Weerbaarheidstraining vanuit sportschool 013
  • En een fun gedeelte buiten

De Libra Fit & Fundag start om 12.45 uur en eindigt om 16.00 uur met de uitreiking de prijs voor de beste teamplayer.