Direct naar inhoud

Bewegen en sport

U wilt gaan sporten of meer gaan bewegen, maar u weet niet welke sport of bewegingsvorm bij u past? Maak dan een afspraak voor een sportintake. Na deze intake krijgt u een keuzeadvies Bewegen & Sport, dat specifiek voor u van toepassing is. Hierdoor weet u wat uw belastbaarheid is en welke sporten of bewegingsvormen voor u geschikt zijn om te gaan doen.

De sportintake

Met een gespecialiseerde bewegingsagoog neemt u een aantal vragen door waardoor u inzicht krijgt in uw belastbaarheid. De vragen gaan over uw mate van actief zijn overdag en ’s avonds, uw fysieke beperkingen en mogelijkheden, medicatie etc. De uitkomst van deze sportintake leidt tot een persoonlijk keuzeadvies.

Het keuzeadvies

Dit advies geeft een beeld over uw belastbaarheid en de sport- en beweegmogelijkheden die daarbij passen. Indien nodig wordt de revalidatie- en/of sportarts geraadpleegd. Ook kan het zijn dat u het advies krijgt om aanvullend onderzoek te laten doen, bijvoorbeeld een inspanningstest of analyse van uw looppatroon.

Als uit het advies blijkt dat u kunt kiezen uit meerdere sporten, kunt u deze vrijblijvend uitproberen in ons sportcentrum. U kunt na kantoortijden gebruik maken van onze sportcentra in Tilburg en Eindhoven. 

Meer over het Sportcentrum, met een overzicht van alle sporten

Verwijzing en kosten van de sportintake

U heeft geen verwijzing nodig voor de sportintake. De kosten  worden rechtstreeks bij u in rekening gebracht.
Aan het einde van het uitslaggesprek wordt u gevraagd het éénmalige incassoformulier met daarop de kosten die bij u in rekening worden gebracht, in te vullen en voor akkoord te ondertekenen. Binnen ongeveer 2 weken krijgt u de factuur thuis gestuurd en wordt het bedrag afgeschreven.

Neem contact met ons op over sport en bewegen