Direct naar inhoud

Schoeisel en hulpmiddelen

Er is veel mogelijk op het gebied van sport, wanneer u het juiste hulpmiddel of de goede schoenaanpassing heeft. Daarnaast kan dit ook blessures voorkomen of verhelpen. U kunt bij ons een consult aanvragen welke speciaal gericht is op schoenaanpassingen en hulpmiddelen. Dit consult is met ervaren professionals die zich hier dagelijks mee bezighouden.

Onderzoek en advies over schoeisel en hulpmiddelen

De revalidatiearts bepaalt op basis van uw vraag wat voor onderzoek nodig is om u een advies op maat te geven. Onderzoeksmogelijkheden zijn onder andere specialistisch gangbeeldonderzoek en voetbelastbaarheidsonderzoek, al dan niet met video-opname. De revalidatiearts werkt nauw samen met de sportarts, (sport)fysiotherapeut of bewegingswetenschapper.

Op het terrein van sportorthopedisch schoeisel werken wij samen met de Firma Buchrnhornen en op het gebied van (sport)orthopedische hulpmiddelen met de Firma Livit Orthopedie.

Verwijzing en kosten

Wilt u een afspraak voor dit onderdeel van Sporticipate, dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Op de verwijzing moet staan dat verwezen wordt naar: Sporticipate voor (sport-)schoenadvies of hulpmiddelen. De kosten van dit onderzoek worden vergoed via de zorgverzekering basismedische zorg.

Let op: Gaat u naar aanleiding van dit onderzoek en advies over tot het aanschaffen van een hulpmiddel? Dan worden de kosten door de leverancier rechtstreeks bij u in rekening gebracht. Het bedrijft kan u desgewenst informeren of (een deel van de) kosten mogelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Neem contact met ons op over schoeisel en hulpmiddelen