Veelgestelde vragen videobellen
Een afspraak via videobellen is een afspraak met uw behandelaar via de computer, tablet of mobiele telefoon. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ‘Microsoft Teams’.
U kunt de behandelaar zien en spreken zonder dat u hiervoor naar ons toe hoeft te komen. Andere benamingen voor videobellen zijn: screen-to-screen afspraak, beeldbellen en e-consult.
Er is een handleiding beschikbaar. Bekijk hier de handleiding Microsoft Teams. Handleiding MS Teams
Vragen over inloggen en verbinding maken
Het weekrooster wordt gemaakt in een speciaal roosterprogramma. Vanuit dit programma worden ook de e-mails verstuurd met uw rooster voor aankomende week.
De uitnodiging voor het videobellen wordt daarna gemaakt in het programma Microsoft Teams. Op het moment dat deze uitnodiging gemaakt wordt, wordt er automatisch een e-mail verstuurd. Helaas kunnen we dit niet in een mail voor u zetten.
Nee, het is niet de bedoeling dat u de afspraak weigert. Indien u echt niet kunt deelnemen dan kunt u via de reguliere weg contact opnemen om de afspraak te verzetten. U kunt hiervoor de volgende telefoonnummers gebruiken:
- Voor locatie Leijpark Tilburg: 088-313 3330
- Voor locatie Blixembosch Eindhoven en SWZ Zonhove: 088-313 2080
- Voor locatie Weert: 088-313 2433
Om videobellen mogelijk te maken heeft u nodig:
- Een computer of laptop met camera en microfoon of een mobiele telefoon.
- Verbinding met het internet.
Microsoft Teams hoeft niet geïnstalleerd te zijn op uw computer. In de handleiding wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van Microsoft Teams via het internet.
Om deel te nemen aan videobellen met een behandelaar ontvangt u een aparte mail naast de mail met uw rooster met daarin:
- De uitnodiging met datum en tijdstip voor een afspraak via videobellen.
- De link om in te loggen.
Klik op 'Klik hier om aan de vergadering deel te nemen' in de mail.
Start de computer ruim op tijd om in te loggen. Hierdoor wordt de gereserveerde tijd zo efficiënt mogelijk benut.
Als u de link niet kunt openen, kijk dan eerst of u verbinding heeft met internet. Heeft u verbinding met internet, maar lukt het openen van de link nog niet? Controleer dan of de link goed is gekopieerd naar de adresbalk.
Ja, in principe is videobellen op elke locatie mogelijk, waar u een internetverbinding heeft. Wij raden u echter aan om de afspraak in een rustige privéruimte te volgen. In het gesprek wordt namelijk medisch inhoudelijke informatie besproken.
Algemene vragen over videobellen
Videobellen via Microsoft Teams is een veilige manier om te communiceren. Gesprekken zijn beveiligd door authenticatie en encryptiemethoden. We doen er alles aan om uw privacy te waarborgen.
Wij adviseren u ook telefonisch bereikbaar te zijn tijdens uw afspraak. Zo kunnen we u bereiken indien er iets mis mocht gaan met de verbinding.
Ja, u mag tijdens het gesprek iemand anders mee laten kijken en luisteren. Let er wel op dat er privacygevoelige informatie gedeeld kan worden tijdens het gesprek. Bedenk dus goed met wie u deze informatie wilt delen.
Ja, u kunt dit aangeven bij uw behandelaar. Er wordt dan gekeken of de afspraak telefonisch kan, of uitgesteld wordt.
Nee, het gesprek wordt door ons niet opgenomen. Indien u zelf het gesprek wilt opnemen om het op een later tijdstip terug te kijken, geef dit dan voorafgaand aan het gesprek altijd aan bij uw behandelaar.
Videobellen wordt vergoed zoals ieder ander consult. Dit geldt voor zowel een eerste afspraak/ intake, een vervolgafspraak als voor een behandeling.
Voor een digitaal consult gelden momenteel dus dezelfde regels als voor een fysiek consult. Ook een telefonisch contact of videobellen kan ten laste komen van uw eigen risico.